Blikverruimers in Coronatijd 2

 

Zeker als de dingen niet zo gaan als gewenst of als we gewend zijn, hebben nogal wat mensen de neiging om vooral te kijken naar dingen die niet (meer) kunnen. Heel begrijpelijk natuurlijk. De pandemie heeft heel hard ingegrepen in de levens van onnoemelijk veel mensen en veel afgenomen en onmogelijk gemaakt.

Het probleem van kijken naar wat niet meer kan is dat het je heel veel energie ontneemt. En die is nou net nodig om in deze crisis overeind te blijven.

Het alternatief dat je wel iets goeds brengt: het onderzoeken van wat er wél kan. Er is een gezegde, dat leert dat steeds als er een deur dicht gaat, er vanzelf eentje openspringt. Dat ís ook echt zo! Steeds als iets niet meer kan of mag, komt er iets voor in de plaats dat wél kan of mag.

Maak zelf of met elkaar eens een lijstje van alle dingen die nu wel mogelijk zijn die dat voor de pandemie niet waren. En van kansen die je nu hebt die je eerst niet had. Je zult verbaasd zijn over het aantal!

Deel deze Blikverruimer met wie je maar wilt! Hij wordt je aangeboden door de Begripscademie. Hij is een klein onderdeeltje van iets veel groters: Expeditie Begrip.