VIERSTEMMIGHEID

ER KAN ZO VEEL MÉÉR IN DE VIERSTEMMIGE WERELD

Eén- en meerdaagse trainingen met 50 weken doorgroei-inspiratie

Er zijn vier manieren voor alles. Vier manieren om problemen op te lossen. Vier manieren om klussen te klaren. Vier manieren van denken. Vier manieren van doen. Vier manieren van communiceren. Alle vier staan ze ieder mens ten dienste. Want we zijn allemaal vierstemmig. Hoe meer je je eigen vierstemmigheid ontwikkelt, hoe makkelijker alles wordt. Je maakt vloeiender verbinding. Wordt veelzijdiger en creatiever. Je weet de juiste toon en argumenten te vinden. Je wordt succesvoller.

De BegripsAcademie heeft zo’n beetje het patent op vierstemmigheid. We hebben in de afgelopen jaren de vier stemmingen tot in het kleinste praktische en begrijpelijke detail uitgewerkt, om mensen van 8 tot 108 er op alle vlakken in hun leven plezier van te laten hebben. Vierstemmigheid maakt onderdeel uit van de BegripsCodetrainingen, omdat het een vorm van levenskunst is. Maar voor specifieke doeleinden hebben we een aantal masterclasses ontwikkeld waarin vierstemmigheid heel doelgericht wordt uitgelegd, beoefend en geperfectioneerd.

Vierstemmig communiceren

De masterclass voor communicatieprofessionals en voor iedereen die vanuit andere posities regelmatig met diverse doelgroepen moet communiceren. Spreek en schrijf in de toonzetting van de vier stemmingen en gebruik steeds de juiste, stemmingseigen argumenten. Met als apotheose: simultaan vierstemmig communiceren. Wat je leert in één tot twee dagen is een verrijking van communicatiepalet waar je je leven lang plezier van hebt.

Vierstemmig leidinggeven

Een vierstemmige manier van denken zorgt ervoor, dat je altijd met een 360-graden benadering naar vraagstukken, uitdagingen en kansen kijkt. Maar ook dat je als leidinggevende veel sneller en makkelijker aansluiting maakt doordat je weet hoe je op vier manieren motiveert, inspireert, feedback geeft en taken en verantwoordelijkheden optimaal verdeelt. Beide aspecten komen uitvoerig aan de orde in deze intensieve, puur praktische en o zo leerzame masterclass. Waarbij je ook nog leert hoe je burn-outs in vier stemmingen kunt zien naderen en hoe je ze helpt voorkomen.

Vierstemmig veranderen

Je hoort er organisatieadviseurs en verandermanagers zelden over. En toch is dit niet weten de bron van zoveel verzet, vertraging en mislukking in veranderprocessen: er zijn vier manieren waarop mensen wakker liggen van, zich wapenen tegen of meebewegen in verandering.

Jazeker: ook veranderzorgen, veranderweerstand en verandermotivatoren zijn vierstemmig te duiden. Wat je in deze masterclass ontdekt, dat zorgen en motivatoren ogenschijnlijk diametraal tegenovergesteld zijn, maar dat je ze toch moeiteloos simultaan kunt adresseren. Waardoor je organisatiebreed geruststelling én perspectief kunt bieden. Een kleine investering die héél veel rendement op kan leveren.

  Vierstemmig lesgeven

 Of het nu in het primair, het voortgezet of het hoger onderwijs is: hoeveel leerkrachten verzuchten er niet met regelmaat dat ze sommige leerlingen maar niet kunnen bereiken? In meer dan tachtig procent van de gevallen in (het ontbreken van) vierstemmigheid. Als je bijvoorbeeld gewend bent op een gestructureerde, gedetailleerde en kalme manier instructie te geven, kan dat door speelse, creatieve en meer uitbundige leerlingen als ‘saai’ ervaren worden. In deze praktische en intensieve masterclass leer je de kunst én het gemak van vierstemmig lesgeven, waardoor je moeiteloos leerlingen in vier stemmingen precies dat geeft waar ze behoefte aan hebben. Lesgeven wordt leuker dan ooit!

Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@begripsacademie.nl met je contactgegevens en vermeld in de onderwerpregel vierstemmigheid.