Ons team

Mayleen de Hoog

Mayleen de Hoog

Blikopener, trainer, coach

Mayleen de Hoog

:In 2010 heb ik samen met Ewald Theunisse de BegripsAcademie opgericht. Met één helder doel voor ogen; het verbeteren van onderling begrip in relaties thuis, op de werkvloer en waar we maar kunnen. En dat doen we met onze BegripsCode als uitgangspunt.

Inmiddels zijn er duizenden mensen die onze trainingen, workshops of een coachingtraject hebben gevolgd, ons boek hebben gelezen of de app hebben gedownload en die met veel plezier en succes de BegripsCode, begrijpen en begrepen worden inzetten in hun samenleven en -werken. En hun aantal groeit gestaag. Net als ons geweldige team van partners, allemaal getalenteerde en geïnspireerde trainers, coaches en mediators.

Met plezier kijk ik vooruit, want de passie, de zin en energie om de BegripsCode iedere dag weer door te geven is na tien jaar onverminderd groot! 

Wil je je persoonlijk ontwikkelen? Werken aan leiderschap? Zijn er issues in relaties? Privé of professioneel? Ik nodig je van harte uit voor een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek. Stuur dan even een mailtje mayleen@begripscode.nl. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

 

Ewald Theunisse

Ewald Theunisse

Co-founder, Auteur, Trainer en Coach

Ewald Theunisse

Ik heb altijd leuk werk gehad. Maar de dingen die ik sinds 2010 met de BegripsAcademie doe, zijn van een heel andere orde. Wat een feest is dit. Inspanningen doen die ontspanning helpen brengen. Loopgraven zien veranderen in loopbruggen. Wapengekletter horen veranderen in lachsalvo’s. Mensen zichzelf en anderen zien herontdekken. Het is een prachtige reeks wonderlijke, ontroerende, hilarische en soms echt onvergetelijke ervaringen die mijn werk en mijn leven kleur geven.

We begonnen dit avontuur met z’n tweeën. Intussen hebben we er heel wat reisgenoten bij gekregen. Ik verheug me op elke stap die we samen mogen zetten in ons streven naar meer onderling begrip.

Annemarie Snoeck

Annemarie Snoeck

Mentor Coach, opleider en trainer

Annemarie Snoeck, PCC

Afwisseling is een rode draad in mijn leven. Dat was van kinds af aan al duidelijk. Waar ik op mijn plek ben, was daarom even zoeken: via Franse taal-en letterkunde, (Direct)Marketing & Communicatie kwam ik als zelfstandig consultant uiteindelijk in het coachvak terecht. De gekaderde vaste banen verveelden al snel, daarentegen mensen, cultuur en interactie nooit. Als Life Coach en Trainer is geen team gelijk, geen mens of organisatie hetzelfde. Daarin zit voor mij de potentie en het plezier. Mijn ervaring is divers en gevarieerd en ik ben altijd in voor een nieuwe hulpvraag die een antwoord behoeft.

Wat ik breng is een combinatie van menselijke bezieling en zakelijke doelgerichtheid. Mensen waarderen de veilige ruimte die ik creëer voor ontdekking en om stappen te maken richting het gewenste resultaat. De BegripsCode is praktisch toepasbaar, interactief en speels met een solide basis van diepgevoeld begrip. Het brengt zowel lichtheid en diepgang, precies zoals ik graag werk. De BegripsAcademie is een fijn en divers team van mensen die een waardevolle bijdrage leveren aan meer begrip en verdraagzaamheid! Dat is duidelijk mijn plek. Annemarie@begripsacademie.nl

Ine Bolssens

Ine Bolssens

Interne Communicatie Specialist

Ine Bolssens

Ik houd erg van de levenswijze: ´Behandel de ander, zoals de ander het liefst behandeld wil worden.´ Geef hem of haar wat hij of zij nodig heeft om zich gehoord en gezien te voelen. Dit zorgt weer voor veiligheid, vertrouwen en zekerheid. Dat is een van de vele lessen die de trainingen rond de BegripsCode oplevert. 

Actie- en interactiepatronen tussen mensen boeien mij zeer. Dat werd alleen nog maar sterker toen ik als trainer en later ook als mediator aan de slag ben gegaan. Er gaat heel veel goed en er valt zo veel te winnen. En dat winnen is echt makkelijker dan je denkt. Daarom houd ik zo van de inhoud en vorm van de trainingen van de Begripsacademie. Ze zijn licht en zeer  praktisch en tegelijkertijd stevig en confronterend. Echt spul waar je wat mee kunt en waar ik als trainer al jaren mee bezig ben. Ik heb hierdoor in mijn rol als mediator al menig dreigend conflict weten om te buigen naar samenwerking en het maken van gedragen afspraken. Maar ook in mijn rol als ouder of als partner heeft het al op meerdere vlakken bijgedragen dat ik inzicht heb in deze ´gedragswensenlijstjes´. Niet alleen die van mezelf, maar vooral ook die van de ander. En belangrijker nog, weten wat ik en de ander nodig hebben om op dezelfde ´golflengte´ te komen en hoe dit te doen. Met name dit laatste is wat de BegripsCode onderscheidt van vele andere communicatietrainingen die ik ken. Bevoorrecht dat ik hieraan mag bijdragen! info@begripscode.nl

Mienke van Rozen

Mienke van Rozen

Coach

Mienke van Rozen

Dagelijks spreek ik mensen die zich niet langer gezien of gehoord voelen op hun werk. En soms is het thuis niet veel beter. Ik vind het dan geweldig om deze mensen te kunnen informeren dat de BegripsAcademie echt helpt om te leren bruggen te slaan naar anderen. Uiteraard werken wij binnen de organisatie volgens onze eigen principes, maar ook thuis (als moeder van twee pubers) en in mijn werk als coach kan ik telkens weer terugvallen op deze kennis. Behandel de ander zoals de ánder behandeld wil worden… zo simpel is het! Door kennis van de Begripscode ben je in staat om razendsnel de juiste toon te vinden, op de juiste manier een vraag te stellen of een verhaal te interpreteren zoals het bedoeld wordt. Hierdoor wordt het opeens veel makkelijker om echt contact met anderen te maken en zijn onderlinge verschillen geen bron van ergernis meer, maar juist van verwondering en waardering.

Sandra de Graaf

Sandra de Graaf

Interne Communicatie Specialist

Sandra de Graaf

Gedurende mijn leven heb ik mij altijd van veel dingen afgevraagd waarom ze liepen zoals ze liepen. Als jongste kind ben ik opgegroeid in een gezin met twee oudere broers. Op de middelbare school werd ik gepest, en tijdens mijn universitaire studie liep het ook niet zoals ik dat graag had gewild. Later, toen ik ging werken, liep de communicatie beter, maar ik snapte nog niet waarom, dus ik bleef onzeker. Een onzekerheid die niemand aan mij zag, maar die ik zelf des te duidelijker voelde. De Begripscode is het eerste instrument dat mij op eenvoudige, praktische en gelukkig ook humoristische wijze heeft laten zien en ervaren hoe patronen lopen, hoe ik ze beter kan begrijpen, en ook hoe ik beter begrepen kan worden. Andere mensen kan ik niet veranderen, mijzelf hoef ik ook niet te veranderen, als er maar meer begrip en compassie is over en weer. BegripsCodetrainer zijn vind ik fantastisch, ik ben enorm blij en dankbaar dat ik nu in staat ben om anderen ook het genot van beter begrijpen en begrepen worden te geven. info@begripsacademie.nl

Andries van Rozen

Andries van Rozen

Interne Communicatie Specialist

Andries van Rozen

In “begrijpen en begrepen worden” zit voor mij heel veel moois. Het is zowel mezelf “begrijpen” als anderen “begrijpen”. Én “begrepen worden” raakt ook twee kanten. Communiceer ik zodat de ander het kan horen én luister ik wel echt?

Verbinding is hierbij voor mij een toverwoord. In alle activiteiten die ik zelf onderneem, ben ik bewust bezig met mijn communicatie en dat helpt enorm om makkelijker in verbinding dingen te bereiken. De viertaligheid van de BegripsAcademie speelt daar altijd een essentiële rol in. BegripsCodetrainer werd ik toen ik, na al vele jaren met verschillende communicatiestijlen te hebben gewerkt, Mayleen en Ewald ontmoette in 2014. In het eerste gesprek merkte ik direct dat onze missie en visie op elkaar aansloten; met meer begrip en compassie succesvol zijn.

In de vele trainingen die ik nu heb meegemaakt, vind ik het iedere keer weer fantastisch om met een groep aandacht te geven aan de VORM van de communicatie in plaats van de INHOUD. Want de bereidwilligheid van mensen hangt voor minimaal 80% af van HOE de boodschap wordt gebracht en niet WAT de boodschap is. Bovendien is elke training altijd uniek en oogst dus weer meer en breder begrip.

De BegripsAcademie heeft een mooie diversiteit aan trainers in huis die allemaal complementair aan elkaar zijn. Voor mij is het dus heel inspirerend om samen te werken met deze compassievolle professionals. info@begripscode.nl

Herma Kat

Herma Kat

Interne Communicatie Specialist

Herma Kat

In mijn werk, maar ook in mijn persoonlijke leven zie ik te vaak hoe kwalijk de gevolgen zijn als mensen zich niet gezien en gehoord voelen: onbegrip, verharding en verwijdering. Ze trekken zware wissels op relaties, privé en in werkomgevingen. Het is mijn passie om als trainer, coach en hulpverlener een steentje bij te dragen aan meer compassie en begrip in deze vaak zo harde wereld.

Waarom de Begripsacademie?
Deel uitmaken van een team dat zich gezamenlijk sterk maakt voor meer begrip tussen mensen geeft me energie en daagt me uit. Het is elke keer weer wonderlijk en heerlijk om te ervaren wat we als team vanuit zoveel ervaring, liefde en kracht mee te geven hebben. Het is een feest om steeds op een speelse manier mensen met elkaar te verbinden en zo samenLEVEN en samenWERKEN te veranderen in SAMENleven en SAMENwerken. info@begripscode.nl

DE BEGRIPSCODE

Samenleven wordt stukken leuker en samenwerken stukken effectiever als we anderen beter begrijpen en zij ons. Wanneer onderlinge verschillen geen bron van ergernis en wantrouwen zijn maar van inspiratie, waardering en plezier.

© 2013 De BegripsCode | Ondersteund door Frisse Gasten