DE BEGRIPSCODE STEMMINGSWIJZER

Niemand is een typetje, iedereen is vierstemmig!

Wat zoveel wil zeggen als: iedereen is in staat om op vier manieren naar dingen te kijken, op vier manieren te denken, oplossingen te bedenken, te handelen en te communiceren.

Zie het als denken vanuit vier invalshoeken. Praktisch worden op vier manieren. En spreken in vier verschillende talen.

Elke stemming heeft haar eigen praktische voordelen, waarmee je makkelijker bereikt wat je bereiken wilt.  Dus hoe beter je je vierstemmigheid ontwikkelt, des te  veelzijdiger je wordt. En elke stemming die je links laat liggen, is een beperking van je mogelijkheden!

Met de BegripsCode Stemmingswijzer krijg je een momentopname van jouw vierstemmigheid. Het laat zien wat jouw voorkeuren zijn, afhankelijk van de bril waarmee je kijkt.

Om een voorbeeld te geven: best veel mensen hebben in hun werk heel andere voorkeuren van denken, doen en communiceren dan bijvoorbeeld op het sportveld, of onder vriendinnen en vrienden. En zelfs daarbinnen heb je weer verschillen: in de ene vriendengroep wordt bijvoorbeeld anders gecommuniceerd dan in de andere. Zo veelzijdig zijn we gelukkig!

Als je de Stemmingswijzer invult, doe dat dan vanuit één invalshoek. Bijvoorbeeld: als ik studeer. Of: als ik thuis ben. Wil je weten hoe je vierstemmigheid in een andere omgeving met andere bezigheden is? Vul de Stemmingswijzer dan nogmaals in met dát voor ogen.

Ook leuk: samen invullen!

Wil je een heel interessant gesprek voeren vol ontdekkingen , waarbij je elkaar heel snel (nog) veel beter leert kennen? Vul de Stemmingswijzer dan samen in, ieder op je eigen tablet, computer of smartphone en bespreek steeds waarom jouw keuze je voorkeur heeft.

Veel plezier!