Blikverruimers in Coronatijd 11

Gewoonten kunnen best makkelijk en prettig zijn. Ze brengen een soort orde aan. En dat kan rustgevend zijn. Maar: dit geldt niét voor ongezonde gewoonten: die doen precies het omgekeerde! Heb jij een gewoonte waarvan je zelf eigenlijk wel weet dat die niet goed voor je is? Kijk dan eens of je je in het volgende herkent. 

Je komt thuis en hebt een rotdag op je werk gehad. Als troost voor jezelf ben je langs de supermarkt gefietst en heb je een grote reep chocola gekocht. Eenmaal thuis slaak je een zucht van verlichting bij de eerste paar stukjes ervan. Nog maar een paar. En nog een paar. En voor je het weet heb je in je eentje die hele reep opgegeten.

Veel, echt heel veel mensen hebben de neiging om zich met wat dan ook te verdoven als ze ongelukkig zijn. Gamen, instagrammen, eten, drinken… Ze willen de pijn niet voelen en de korte verdoving helpt even. EVEN! En dan komt de pijn harder terug dan tevoren. Het volgende werkt wél: doe het tegenovergestelde! Koop geen reep, maar ga rennen. Ga niet gamen maar ga praten. Slik geen pillen, maar ga een kwartiertje mediteren. Je schudt er je brein mee op en voelt je er gegarandeerd gelukkiger door. En dat is in deze tijd van uitdagingen en ongemak harder nodig dan ooit.

Deel deze Blikverruimer met wie je maar wilt! Hij wordt je aangeboden door de Begripscademie. Hij is een klein onderdeeltje van iets veel groters: Expeditie Begrip.