Blikverruimers in Coronatijd 9

Wat worden we beperkt hè? Wat kunnen we en mogen we toch weinig! En wat zijn de dagen lang en saai en stil en eenzaam! Tja. Heb je er weleens bij stilgestaan dat je manier van denken voor een belangrijk deel bepalend is voor je energieniveau? Dat negatieve gedachten energievreters zijn? En dat positieve gedachten energie opleveren? Je gedachten zijn dus spelbepalers in je energiehuishouding.

Een suggestie. Pak je agenda en doe wat de schrijver van dit stukje deed. Maak een nieuwe activiteit aan, ergens morgen op een moment van de dag dat je eigenlijk altijd wel even tijd hebt. Zet de eindtijd van de activiteit op 15 minuten na de begintijd. Noem de activiteit: Dankbaarheid. Of iets dat hierop lijkt maar dat voor jou beter klinkt. Vink vervolgens bij ‘herhalen’ ‘elke dag aan’. Vink bij ‘stop herhalen’ ‘nooit’ aan. Vink bij ‘melding’ het moment aan dat je een reminder wilt ontvangen. En kies daar als je wilt en kunt een opwekkend geluidssignaal voor. Klik op ‘gereed’ en klaar ben je.

Als het tijdstip daar is ga je even ergens rustig zitten en sluit je je ogen. Je ademt een aantal keren diep in en uit tot je rust en kalmte voelt. Nu denk ja na over de dingen waar je vandaag dankbaar voor was of bent. Een onverwacht leuk gesprek. Iets dat je hebt uitgezocht en opgeruimd. Een huisgenoot die kookt. De zon die schijnt. Het snorren van de poes. De kop thee met je boek. Dit ene kwartiertje zet iets fundamenteels in werking. Je gaat dag na dag steeds positiever denken over je eigen leven en over alles wat er goed gaat. Je wordt er opgewekter door en krijgt veel meer energie. En die kunnen we in deze tijd allemaal dubbel goed gebruiken.

Deel deze Blikverruimer met wie je maar wilt! Hij wordt je aangeboden door de Begripscademie. Hij is een klein onderdeeltje van iets veel groters: Expeditie Begrip.