Blikverruimers in Coronatijd 10

Juist door alle beperkingen die we tijdens deze pandemie ervaren is deze Blikverruimer zo belangrijk. Wie denkt dat spelen kinderachtig is, moet vooral even verder lezen. Want alles wat hier volgt is wetenschappelijk bewezen. 

Spelen werkt stressverlagend en verhoogt het geluksgevoel. Spelen vergroot de creativiteit. Spelen daagt op een gezonde en veilige manier uit om grenzen te verleggen en zo zelfvertrouwen op te bouwen. 

Spelen helpt ons om negatieve gevoelens en ervaringen te verwerken.  Spelen geeft ons een veilige manier om emoties te uiten, zonder dat dat vervelende gevolgen heeft. Spelen geeft ons de vrijheid om andere rollen te spelen dan die we gewend zijn en helpt om je in anderen te verdiepen. 

En spelen vergroot de affectie en intimiteit tussen geliefden. Spelen is leven in een grotere vrijheid, met veel meer mogelijkheden, minder remmingen en meer plezier. 

En als je bij het lezen van het voorgaande tóch je schouders ophaalde, denk dan gewoon eens terug aan het plezier dat je had toen je kind was en speelde.

Deel deze Blikverruimer met wie je maar wilt! Hij wordt je aangeboden door de Begripscademie. Hij is een klein onderdeeltje van iets veel groters: Expeditie Begrip.