JEUGDZORG

DE BEGRIPSCODE VOOR DE JEUGDZORG

Hoe komt het toch dat groepen die zich het meest ontfermen over anderen, zelf zo vaak vergeten worden? Die gedachte leidde ertoe, dat de BegripsAcademie een programma is gaan opzetten om juist voor deze groepen verlichting, versterking en verrijking te bieden door meer inzicht te verwerven in mensenkennis en levenskunst.

We zijn begonnen met: de jeugdzorg, waar zo veel medewerkers kampen met hoge werkdruk, stress, het gevoel tekort te schieten, protocolisering en verzuim. Voor een tarief waar nog niet eens een personeelsuitje voor georganiseerd kan worden bieden we teams, afdelingen en organisaties in de jeugdzorg een online ervaringsprogramma van 25 BegripsSleutels in 100 dagen. 25 inzichten gecombineerd met 25 praktische (en weinig tijd kostende, maar héél leerzame en nuttige) challenges. Micro-learning op z’n best!

Uniek in de opzet is dat medewerkers niet alleen zelf bepalen welke 25 Sleutels voor hen de meest relevante zijn, ze verrijken middels eigen gedeelde anekdotes en ervaringen ook de inhoud van het programma. Evenals in onze andere online programma’s hebben alle deelnemende medewerkers een eigen dashboard waarop ze de nieuwe Sleutels kunnen zien en hun ontdekkingen kunnen delen. Zo maak je een persoonlijke ontdekkingstocht, maar doe je het ook samen. En dat schept een band.

 Iedere organisatie in de Jeugdzorg kan zo haar eigen, persoonlijke BegripsCode samenstellen. En er aan het eind van de reeks zelfs een eigen boek van laten maken…

We hebben dit programma voor de Jeugdzorg mede samengesteld met Rafaela Colina, jeugdzorgcoach in Noord-Holland en Christa Nieuwboer, Lector Jeugd en Gezin aan de Avans Hogeschool in Noord-Brabant.

Na dit programma zullen we programma’s voor andere, vaak vergeten, groepen lanceren.

 Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar info@begripsacademie.nl met je contactgegevens en vermeld als je wilt jeugdzorg in de onderwerpregel.