Blikverruimers in Coronatijd 1

 

Voor heel veel mensen maakt Corona de wereld kleiner. Benauwder. Beperkter. Het is ook echt een beproeving, die heel veel vraagt van ons geduld, ons uithoudingsvermogen en onze discipline. De komende tijd willen we als BegripsAcademie graag wat steentjes bijdragen om de moed erin te houden. Met een reeks Blikverruimers die speciaal geënt zijn op de pandemie en die bedoeld zijn om het draaglijker te maken. Fijn als je ze delen wilt!

Deze eerste Blikverruimer gaat over het letterlijk verruimen van je blik. Door met nieuwe ogen te gaan kijken. Door niet hetzelfde te willen zien dat je kent, maar op zoek te gaan naar verrassing. Door anders in je eigen spiegel te kijken. Naar je omgeving. Naar mensen om je heen.
Wees nieuwsgierig. Vraag. Onderzoek. Probeer dingen uit die je nog niet eerder deed. Hou alles tegen het licht. Keer dingen ondersteboven en binnenstebuiten. Experimenteer en leer.

Hoe breder je kijk, hoe meer je ziet dat er veel méér te ervaren is. Dat je dingen anders kunt doen. Dat je van anderen kunt leren. Hun grappige gewoonten. Hun bijzondere gebruiken. De dingen waar zij in geloven. Of juist niet.

Hoe weidser je blikveld, hoe minder je beperking ervaart.
Deel deze Blikverruimer met wie je maar wilt! Hij wordt je aangeboden door de Begripscademie. Hij is een klein onderdeeltje van iets veel groters: Expeditie Begrip.