Ik leg mijn huissleutels op het kastje bij de deur, pak de lege koffiebeker die daar nog staat en loop naar de keuken om hem af te wassen, de telefoon gaat: vriendlief belt, uit mijn ooghoek zie ik op de kalender dat een vriendin jarig is. Al bellend loop ik richting computer om haar een felicitatie te sturen, onderweg zie ik een vieze handdoek liggen, die moet nog gewassen worden, ik leg de handdoek op de trap en zie daar ook een paar rekeningen liggen. Dat is waar ook, die moet ik vandaag wel overmaken, waar is dat ding om online te bankieren? Oh ja, boven in mijn andere tas. Meteen maar even die vieze handdoek mee naar boven. Meteen maar even de was aanzetten denk ik. Op de wasmachine ligt mijn zonnebril. Oh, Dáár is-ie! Heb me gek gezocht! Weer beneden bedenk ik me wat ik toch boven moest doen… pieker pieker… oh ja dat bankding.. hup weer naar boven, zie mezelf ondertussen in de spiegel, realiseer me dat ik niet opgemaakt ben en loop de badkamer in om wat mascara op te doen. De bel!.. ik loop snel weer naar beneden en pak een pakje aan dat mijn lieve buurvrouw gisteren voor me aangenomen heeft. We praten even en ik zie langs haar heen dat de tuin erg droog is. Als ze weg is pak ik de tuinslang en sproei snel even de tuin. Tevreden kijk ik naar het resultaat. De auto zou ook wel een beurt kunnen gebruiken. Maar eerst even een kop koffie. In de keuken zie ik dat mijn nichtje óók nog steeds jarig is.. en ik heb nog steeds een aantal betalingen die ik moet doen en de wasmachine draait, nu ik erover nadenk, ook nog niet… Geen tijd meer want moet nu eerst even met de hond naar de dierenarts, op de terugweg zie ik dat mijn favoriete winkel mega uitverkoop heeft. Toch maar even stoppen. Half uur later, honderd euro armer en 2 leuke, maar totaal overbodige shirtjes verder, kom ik weer thuis. Eerst even met de hond lopen, goede vriendin terugbellen om hart onder de riem te steken. Met een andere een lunchafspraak gemaakt. En dan… Aan het eind van de dag… een hoop goede voornemens verder… probeer ik te bedenken hoe het komt dat er vandaag niets gebeurd is. Ik heb het toch echt heel druk gehad! Volgens mij heb ik dringend een training ‘planning en focus’ nodig, maar nu eerst even mijn e-mail checken…