EXPEDITIE BEGRIP: 10 MAANDEN LANG ORGANISATIEBREED GROEIEN

10 JAAR BEGRIPSACADEMIE

MENSENKENNIS WAARMEE JE HET VERSCHIL MAAKT

Streef je naar meer flexibiliteit en beweeglijkheid in je hele organisatie? Wil je daarbij eigenaarschap én collegialiteit maximaal stimuleren? Onderling begrip vergroten, communicatie verbeteren en stressverzuim verminderen? En er ook nog voor zorgen dat de positieve effecten blijvend zijn? Dat kan. Gedoseerd, maar 10 maanden continu. Voor minder dan 200 Euro per medewerker.

Welkom op deze ontdekkingsreis! De aftrap, het vertrek, vindt plaats in een theater, waarbij je met je collega-Reizigers het doel van Expeditie Begrip leert kennen en de routekaart overhandigd krijgt. Op het toneel nemen acteurs je mee naar wat je de komende 12 maanden te wachten staat. Ieder kiest een reisgenoot en krijgt, aan het eind van deze inspirerende briefing, een tas vol reisbenodigdheden mee. Expeditie Begrip is begonnen!

Expeditie Begrip bestaat uit twintig etappes, die allemaal draaien om begrijpen en begrepen worden. Stap voor stap verbreden die ieders kijk op communiceren, samenwerken, omgaan met uitdagingen en verandering en het invulling geven aan je eigen inbreng en betekenis. De Reizigers vinden de briefings van alle etappes online en kunnen deze openen op het moment dat het hen uitkomt. Na het voltooien van een opdracht beantwoorden de Reizigers online een paar korte vragen en delen ze met hun buddy hun ervaringen.

In Expeditie Begrip heeft de BegripsAcademie al haar kennis en inzichten over mens- en organisatieontwikkeling gecombineerd met haar ervaring over organisatiebreed leren met structureel effect. Individueel eigenaarschap gaat in Expeditie Begrip samen met het makkelijker bereiken van collectieve doelen. Flexibiliteit en kwaliteit van (samen)werken komen op een hoger plan. Online metingen laten gedurende de expeditie de voortgang in de ontwikkeling zien, die tot doel heeft: een fundamentele verbetering van de onderlinge verstandhouding, waardering voor verschillen en verbetering van motivatie en prestaties.

 

DE BEGRIPSCODE®

Organisatiebreed leren, ontdekken en ontwikkelen in 20 etappes

Expeditie Begrip bestaat uit vier trajecten van elk 5 etappes. Het eerste traject heet Verschillen Verstaan. Op deze ontdekkingstocht leren de Reizigers verschillen in denken, doen en communiceren herkennen en begrijpen. Het tweede traject, Bruggen Bouwen, gaat over omgangskunst met de meest uiteenlopende mensen. Bergen verzetten is de naam van het derde traject. De vijf etappes leren je hoe je minder last van je eigen mening kunt hebben, een mildere kijk op jezelf en anderen te ontwikkelen en positiever om te gaan met uitdagingen. Het laatste traject: Zin Geven, Zin Krijgen. In de vijf slotetappes draait alles om de manieren waarop je het beste uit jezelf en anderen kunt halen, om zo samen uit te groeien tot ieders beste versie.

Buddy’s, webinars en nog veel meer hulpbronnen

Expeditie Begrip onderneem je niet in je eentje: de hele organisatie doet mee! Je kiest helemaal in het begin een vaste reisgenoot, je buddy, met wie je van begin tot eind optrekt en opdrachten uitvoert. Tijdens elk van de vier trajecten is er een 90 minuten durend webinar, waarbij je vooraf én live vragen kunt stellen. Gedurende de hele reis ontvang je twee keer per week inspirerende gedachten in je mailbox, die je steeds weer energie en handige bagage meegeven om Expeditie Begrip van begin tot eind tot een feest van ontdekkingen te maken. 

Praktisch

Voor wie: organisaties vanaf 250 medewerkers

Duur: 12 maanden, in 4 blokken van 10 weken

Studiebelasting en praktijkwerk: 44 – 60 uur (1 – 1,5 uur per etappe)

Planning: individueel in te richten

Maatwerk: afstemming modules op de eigen werkpraktijk

Effectmeting: TeamCheck vooraf, tijdens en na Expeditie Begrip

Investering: vanaf € 199,= excl. 21% btw per medewerker

Meer info: Ewald Theunisse 06 8100 1374 – ewald@begripsacademie.nl

DE BEGRIPSCODE

Samenleven wordt stukken leuker en samenwerken stukken effectiever als we anderen beter begrijpen en zij ons. Wanneer onderlinge verschillen geen bron van ergernis en wantrouwen zijn maar van inspiratie, waardering en plezier.

© 2013 De BegripsCode | Ondersteund door Frisse Gasten