EXPEDITIE BEGRIP

30 UNIEKE ONLINE ERVARINGSLESSEN OVER BEGRIJPEN EN BEGREPEN WORDEN, VERBINDING EN SAMENWERKPLEZIER

BEGRIPSACADEMIE

MENSENKENNIS WAARMEE JE VERSCHIL MAAKT

Wil je (samen)werkplezier vergroten en verzuim verlagen? Streef je naar meer flexibiliteit en beweeglijkheid in je hele organisatie? Wil je daarbij eigenaarschap én collegialiteit maximaal stimuleren? Onderling begrip vergroten, communicatie verbeteren en stressverzuim verminderen? En er ook nog voor zorgen dat de positieve effecten blijvend zijn? Dat kan. Gedoseerd, maar 10 maanden continu. Voor minder dan 200 Euro per medewerker.

Expeditie Begrip bestaat uit dertig etappes, die allemaal draaien om begrijpen en begrepen worden, eigenaarschap en zingeving. Stap voor stap verbreden die ieders kijk op communiceren, samenwerken, omgaan met uitdagingen en verandering en het invulling geven aan je eigen inbreng en betekenis. De Reizigers vinden de briefings van alle etappes online en kunnen deze openen op het moment dat het hen uitkomt. Online metingen laten gedurende de expeditie de voortgang in de ontwikkeling zien, die tot doel heeft: een fundamentele verbetering van de onderlinge verstandhouding, waardering voor verschillen en verbetering van motivatie en prestaties.

 

EXPEDITIE BEGRIP®

Organisatiebreed leren, ontdekken en ontwikkelen in 30 etappes

Expeditie Begrip bestaat uit drie trajecten, die in totaal 30 etappes beslaan.

Verschillen Verstaan. Op deze ontdekkingstocht leren de Reizigers alles over verschillen in denken, doen en communiceren: vierstemmigheid! Hoe je verschillende toonaarden herkent, hoe je erop aansluit en hoe je zo in de meest uiteenlopende situaties verbinding maakt. Maar ook: hoe je je eigen vierstemmigheid maximaal kunt ontwikkelen om zo het meeste uit je mogelijkheden te halen.

Bergen verzetten is de naam van het tweede traject. De etappes leren je hoe je minder last van je eigen mening kunt hebben, een mildere kijk op jezelf en anderen kunt ontwikkelen en positiever om kunt gaan met uitdagingen.

Zin Geven, Zin Krijgen. In dit derde traject draait alles om de manieren waarop je het beste uit jezelf en anderen kunt halen, om zo samen uit te groeien tot ieders beste versie.

Uniek: elke les in vier leerstijlen!

Omdat mensen verschillende leervoorkeuren hebben, wordt elke les in vier effectieve leerstijlen aangeboden. Expeditie Begrip is hiermee uniek in de wereld van online leren en trainen. Elke les weer ben je helemaal vrij om jou favoriete leerstijl(en) te kiezen. 

Buddy’s en andere hulpbronnen

Expeditie Begrip onderneem je niet in je eentje: de hele organisatie doet mee! Je kiest helemaal in het begin een vaste reisgenoot, je buddy, met wie je van begin tot eind optrekt en opdrachten uitvoert.  Gedurende de hele reis ontvang je twee keer per week inspirerende gedachten in je mailbox, die je steeds weer energie en handige bagage meegeven om Expeditie Begrip van begin tot eind tot een feest van ontdekkingen te maken. 


Praktisch

Voor wie: organisaties vanaf 100 medewerkers

Duur: 30 of 60 weken

Planning: individueel in te richten

Maatwerk: afstemming modules op de eigen werkpraktijk

Effectmeting: TeamCheck vooraf, tijdens en na Expeditie Begrip

Investering: vanaf € 129,= excl. 21% btw per medewerker

Meer info: Ewald Theunisse 06 8100 1374 – ewald@begripsacademie.nl

DE BEGRIPSCODE

Samenleven wordt stukken leuker en samenwerken stukken effectiever als we anderen beter begrijpen en zij ons. Wanneer onderlinge verschillen geen bron van ergernis en wantrouwen zijn maar van inspiratie, waardering en plezier.

© 2013 De BegripsCode | Ondersteund door Frisse Gasten